Kurpitsakeitto
3
Annosta30
minutesKurpitsakeitto on klassinen syksyinen herkku, mutta mitä tapahtuu, kun lisäät siihen pienen ripauksen kukkakaalia? Syntyy herkullinen yhdistelmä, joka hellii makuhermojasi ja tarjoaa täyteläisen ja terveellisen aterian.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
600 g kurpitsaa
250 g kukkakaalia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
20 g oliiviöljyä
5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g tuorejuustoa, maustamaton (kevyt 15 %)
- Lisäksi naisen annos
300 g jalotofua (marinoitu)
10 g oliiviöljyä
15 g kurpitsansiemeniä
- miehen annos
600 g kurpitsaa
250 g kukkakaalia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
30 g oliiviöljyä
5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
200 g tuorejuustoa, maustamaton (kevyt 15 %)
- Lisäksi miehen annos
450 g jalotofua (marinoitu)
15 g oliiviöljyä
30 g kurpitsansiemeniä
Ohjeet
- ämmitä uuni 215 asteeseen. Pilko kurpitsa ja kukkakaali reilun kokoisiksi paloiksi, kuori ja halkaise sipuli, kuori valkosipulit. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada päälle oliiviöljy. Pyörittele kasviksia käsin, jotta oliiviöljy leviää tasaisesti kasviksiin. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kukkakaali saa väriä ja kurpitsalohkot ovat pehmenneet.
- Poista kypsistä kurpitsalohkoista kuoret. Laita kukkakaali, kurpitsa ja sipulit kattilaan. Kaada joukkoon noin 5 dl vettä sekä kasvisliemikuutiot. Sekoita sen aikaa miedolla lämmöllä, että liemikuutiot ovat liuenneet nesteeseen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää tuorejuusto. Sekoita sen aikaa, että tuorejuusto on sulanut joukkoon.
- Erottele siemenet kurpitsasta ja paista hetki pannulla. Siirrä sivuun.
- Kuutioi tofu ja paista pannulla oliiviöljyssä.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta ja tofusta.
- Kokoa annos juuri ennen tarjoilua.