Lohi-parsakaalipannu

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Yhden pannun ruuat on helppoa pikaruokaa. Lohi-parsakaalipannu valmistuu helposti pannulla hauduttamalla, ja siihen tulee lohen lisäksi sitruunaruokakermaa, parsakaalia, purjoa, sipulia ja valkosipulia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 400 g parsakaalia

  • ½ (150 g) purjoa tai 3 kevätsipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 10 g öljyä

  • 200 g ruokakermaa 10-12% (sitruuna-pippuri tai sitruunai)

  • noin ½ dl vettä

  • 300 g kirjolohifileetä

  • ½ tl suolaa

  • miehen annos
  • 600 g parsakaalia

  • 2/3 purjoa tai 5 kevätsipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 15 g öljyä

  • 300 g ruokakermaa 10-12% (sitruuna-pippuri tai sitruunai)

  • noin 2/3 dl vettä

  • 450 g kirjolohifileetä

  • 2/3 tl suolaa

OHJEET

  • Huuhtele parsakaali ja halkaistu purjo. Paloittele parsakaali kukinnoiksi, leikkaa myös varsi pieniksi paloiksi. Hienonna purjo tai kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Paahda kasviksia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
  • Kaada kerma ja vesi pannulle. Pane kansi päälle ja anna hautua 5–10 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat lähes kypsiä.
  • Leikkaa lohifilee nahattomiksi paloiksi ja mausta palat suolalla. Lisää kalapalat pannulle ja hauduta vielä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!