Lohijäädyke

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

8

hours 

Lohijäädyke on näyttävä, raikas ja herkullinen. Valmista jäädykkeet tarjoilua edeltävänä päivänä.

Koko jäädykkeessä on 4 naisen annosta ja 3 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 100 g kylmäsavustettua kirjolohta

  • 2 vartta kevätsipulia

  • 200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (15%)

  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

  • 1/2 dl laktoositonta vispikermaa

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • ripaus mustapippuria

  • 50 g kirjolohen mätiä

  • Koristeluun 50 g kirjolohen mätiä ja tilliä

Ohjeet

  • Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipulinvarret. Sekoita juusto, lohikuutiot, jogurtti, kevätsipuli ja tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Sekoita viimeiseksi joukkoon varovasti mäti.
  • Jaa seos esimerkiksi silikonisiin muffinivuokiin tai kakkuvuokaan. Kopauta vuoan pohja pöytää vasten, jotta seos täyttää pikarin tiiviisti pohjaa myöten. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Pakasta yön yli.
  • Paina jäädykkeet irti vuoista ja asettele tarjolle. Koristele valutetulla mädillä ja tillinoksilla. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!