Lohijäädyke
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
20
minutesKokonaisvalmistusaika
8
hoursLohijäädyke on näyttävä, raikas ja herkullinen. Valmista jäädykkeet tarjoilua edeltävänä päivänä.
Koko jäädykkeessä on 4 naisen annosta ja 3 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
100 g kylmäsavustettua kirjolohta
2 vartta kevätsipulia
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (15%)
1/2 dl tilliä hienonnettuna
1/2 dl laktoositonta vispikermaa
100 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
ripaus mustapippuria
50 g kirjolohen mätiä
Koristeluun 50 g kirjolohen mätiä ja tilliä
Ohjeet
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipulinvarret. Sekoita juusto, lohikuutiot, jogurtti, kevätsipuli ja tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Sekoita viimeiseksi joukkoon varovasti mäti.
- Jaa seos esimerkiksi silikonisiin muffinivuokiin tai kakkuvuokaan. Kopauta vuoan pohja pöytää vasten, jotta seos täyttää pikarin tiiviisti pohjaa myöten. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Pakasta yön yli.
- Paina jäädykkeet irti vuoista ja asettele tarjolle. Koristele valutetulla mädillä ja tillinoksilla. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.