Munakoiso-sienivuoka
4
Annosta1
hourItalialainen munakoisovuoka eli melanzane alla parmiagana täydentyy nyt suomalaisilla sienillä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
10 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
noin 100 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)
1 sipuli
1 munakoiso
400 g tomaattimurskaa
1 tl paprikamaustetta
1 tl oreganoa tai timjamia
1 tl persilja
suolaa ja mustapippuria myllystä
120 g mozzarellaa
20 g parmesania
päälle halutessasi basilikaa
- miehen annos
600 g jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
15 g oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
noin 200 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)
1 sipuli
2 munakoisoa
600 g tomaattimurskaa
2 tl paprikamaustetta
2 tl oreganoa tai timjamia
1 tl persilja
suolaa ja mustapippuria myllystä
180 g mozzarellaa
30 g parmesania
päälle halutessasi basilikaa
Ohjeet
- Leikkaa pesty munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle ja sirottele pinnalle suolaa ja itketä niitä noin vartti. Pyyhi kosteus viipaleiden päältä.
- Laita viipaleet leivinpaperin päälle 200-asteiseen uuniin 15- 20 minuutiksi
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannnulla kevyesti öljyssä, lisää sienet ja jatka kuullottamista viisi minuuttia, lisää jauheliha tai turvotettu soijarouhe.
- Lisää päälle tomaattimurska, sokeri, suola, pippuri ja mausteet. Anna kypsyä hiljalleen noin 10-15 minuutia.
- Lado uunivuokaan kerroksittain munakoiso- ja tomaattikastiketta sekä leikkaa joukkoon juustoviipaleita. Säästä pinnalle viimeiseksi tomaattikastiketta.
- Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes paistos on kauniin värinen. Anna vetäytyä folion alla hetki. Viimeistele parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä, esim. persiljalla ja basilikalla.