Munakoiso-sienivuoka

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Italialainen munakoisovuoka eli melanzane alla parmiagana täydentyy nyt suomalaisilla sienillä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • noin 100 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)

  • 1 sipuli

  • 1 munakoiso

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 1 tl paprikamaustetta

  • 1 tl oreganoa tai timjamia

  • 1 tl persilja

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

  • 120 g mozzarellaa

  • 20 g parmesania

  • päälle halutessasi basilikaa

  • miehen annos
  • 600 g jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 15 g oliiviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • noin 200 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)

  • 1 sipuli

  • 2 munakoisoa

  • 600 g tomaattimurskaa

  • 2 tl paprikamaustetta

  • 2 tl oreganoa tai timjamia

  • 1 tl persilja

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

  • 180 g mozzarellaa

  • 30 g parmesania

  • päälle halutessasi basilikaa

Ohjeet

  • Leikkaa pesty munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle ja sirottele pinnalle suolaa ja itketä niitä noin vartti. Pyyhi kosteus viipaleiden päältä.
  • Laita viipaleet leivinpaperin päälle 200-asteiseen uuniin 15- 20 minuutiksi
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannnulla kevyesti öljyssä, lisää sienet ja jatka kuullottamista viisi minuuttia, lisää jauheliha tai turvotettu soijarouhe.
  • Lisää päälle tomaattimurska, sokeri, suola, pippuri ja mausteet. Anna kypsyä hiljalleen noin 10-15 minuutia.
  • Lado uunivuokaan kerroksittain munakoiso- ja tomaattikastiketta sekä leikkaa joukkoon juustoviipaleita. Säästä pinnalle viimeiseksi tomaattikastiketta.
  • Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes paistos on kauniin värinen. Anna vetäytyä folion alla hetki. Viimeistele parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä, esim. persiljalla ja basilikalla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!