Panzanella-salaatti
3
annosta25
minutesPanzanella on toscnalainen leipä-tomaattisalaatti. Testasimme salaattia ilman leipää ja sehän oli loistava ihan niinkin. Tämä ruokaisa salaatti valmistuu nopeasti. Tässä salaatissa mozzarella toimii niin proteiinin kuin rasvankin lähteenä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
300 g tomaatteja (voi olla erilaisia tomaatteja)
125 g mozzarellaa
1 paprika
175 g kanapekonia tai 175 g kasvispekonia (esim. vivera)
1 pieni punasipuli
45 g (kalamata)oliiveja
kourallinen basilikanlehtiä
- Kastike naisen annos
15 g oliiviöljyä
1 ,5 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sitruunamehua
1 tl rosmariinia
mustapippuria
- miehen annos
500 g tomaatteja (voi olla erilaisia tomaatteja)
250 g mozzarellaa
2 paprikaa
200 g kanapekonia tai 200 g kasvispekonia (esim. vivera)
1 pieni punasipuli
60 g (kalamata)oliiveja
kourallinen basilikanlehtiä
- Kastike miehen annos
20 g oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl rosmariinia
mustapippuria
ohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pilko paprika, poista siemenet ja kanta.
- Levittele paprikanpalat ja kanapekonit pellille.
- Paista paprikoita ja pekonia ylätasolla noin 15 minuuttia että pekonit ovat kypsyneet ja paprikat pehmenneet. Anna jäähtyä hetken verran.
- Kuutioi tomaatit. Kuori ja kuutioi sipuli.
- Sekoita tomaatit, sipulit, pekonit ja paprikat kulhossa. Lisää päälle siivutettu mozzarella sekä oliivit. Revi sekaan basilikaa.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin päälle.