Perinteinen lohikeitto
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
30
minutesLohikeitto kermaisella liemellä on ihana perinteinen ruoka. Tämä valmistuu nopeasti juureskuutioista.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 kala- tai kasvisliemikuutio
7 dl vettä
500 g juureskuutioita (pakaste)
1/2 purjo
400 g lohikuutioita tai lohifilettä
1/2 dl tilliä
1 laakerinlehti
8 maustepippuria
2 dl ruokakermaa (10%)
- miehen annos
1 1/2 kala- tai kasvisliemikuutio
10 dl vettä
700 g juureskuutioita (pakaste)
1 purjo
600 g lohikuutioita tai lohifilettä
2/3 dl tilliä
2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
3 dl ruokakermaa (10%)
Ohjeet
- Laita vesi ja liemikuutio(t) kattilaan. Lisää juureskuutiot ja suikaloitu purjo sekä laakerinlehdet ja pippurit.
- Kiehuta juureksia noin 15 minuuttia, niin että juurekset ovat vähän pehmenneet.
- Jos sinulla on lohifilettä, poista nahka ja kuutioi lohi.
- Lisää lohikuutiot sekä tilli keittoon. Lopuksi lourauta joukkoon kerma.
- Keitä vielä hetki niin että lohi on kypsynyt ja juurekset kypsyneet.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.