Perinteinen lohikeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lohikeitto kermaisella liemellä on ihana perinteinen ruoka. Tämä valmistuu nopeasti juureskuutioista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kala- tai kasvisliemikuutio

  • 7 dl vettä

  • 500 g juureskuutioita (pakaste)

  • 1/2 purjo

  • 400 g lohikuutioita tai lohifilettä

  • 1/2 dl tilliä

  • 1 laakerinlehti

  • 8 maustepippuria

  • 2 dl ruokakermaa (10%)

  • miehen annos
  • 1 1/2 kala- tai kasvisliemikuutio

  • 10 dl vettä

  • 700 g juureskuutioita (pakaste)

  • 1 purjo

  • 600 g lohikuutioita tai lohifilettä

  • 2/3 dl tilliä

  • 2 laakerinlehteä

  • 10 maustepippuria

  • 3 dl ruokakermaa (10%)

Ohjeet

  • Laita vesi ja liemikuutio(t) kattilaan. Lisää juureskuutiot ja suikaloitu purjo sekä laakerinlehdet ja pippurit.
  • Kiehuta juureksia noin 15 minuuttia, niin että juurekset ovat vähän pehmenneet.
  • Jos sinulla on lohifilettä, poista nahka ja kuutioi lohi.
  • Lisää lohikuutiot sekä tilli keittoon. Lopuksi lourauta joukkoon kerma.
  • Keitä vielä hetki niin että lohi on kypsynyt ja juurekset kypsyneet.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!