Pinaattinen kirjolohilaatikko

Annoksia

3

Annosta
Aktiivinenalmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

Mehevän kukkakaalisoseen alla on kirjolohi-pinaattikerros.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g kukkakaali

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 tl timjamia

  • 300 g kirjolohisuikaleita

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 10 g öljyä

  • 1 ps (150 g) hienonnettua pinaattia (pakaste)

  • 1 tlk (3,3 dl) kasviruokasekoite (esim. Flora kevyt & paksu)

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 80 g juustoraastetta

  • miehen annos
  • 500 g kukkakaali

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 tl timjamia

  • 450 g kirjolohisuikaleita

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 15 g öljyä

  • 1 ps (150 g) hienonnettua pinaattia (pakaste)

  • 1 1/2 tlk (3,3 dl) kasviruokasekoite (esim. Flora kevyt & paksu)

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 120 g juustoraastetta

Ohjeet

  • Valmista kukkakaalisose. Keitä kukkakaalia 15–20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta kukkakaali ja lisää 1 dl kasvisruokasekoitetta. Mausta timjamilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna käännellen niin että pinaatti sulaa. Sekoita hyvin ja kaada joukkoon loppu kasvisrasvasekoite. Anna kiehahtaa ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  • Voitele uunivuoka (n. 2,5 l). Kaada vuokaan pinaattikastike ja ripottele lohet päälle. Levitä päällimmäiseksi kukkakaalisosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 25 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa laatikosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!