Pinaattinen kirjolohilaatikko
3
Annosta30
minutes1
hourMehevän kukkakaalisoseen alla on kirjolohi-pinaattikerros.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kukkakaali
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
300 g kirjolohisuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
1 ps (150 g) hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 tlk (3,3 dl) kasviruokasekoite (esim. Flora kevyt & paksu)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
80 g juustoraastetta
- miehen annos
500 g kukkakaali
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
450 g kirjolohisuikaleita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
1 ps (150 g) hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 1/2 tlk (3,3 dl) kasviruokasekoite (esim. Flora kevyt & paksu)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
120 g juustoraastetta
Ohjeet
- Valmista kukkakaalisose. Keitä kukkakaalia 15–20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta kukkakaali ja lisää 1 dl kasvisruokasekoitetta. Mausta timjamilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon pinaatti ja kuumenna käännellen niin että pinaatti sulaa. Sekoita hyvin ja kaada joukkoon loppu kasvisrasvasekoite. Anna kiehahtaa ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Voitele uunivuoka (n. 2,5 l). Kaada vuokaan pinaattikastike ja ripottele lohet päälle. Levitä päällimmäiseksi kukkakaalisosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 25 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa laatikosta.