Pizza kikhernepohjalla
3
Annosta30
minutesMaukas kanapizza valmistuu kikehernejauhopohjalle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos pizzapohja
130 g kikhernejauhoja
15 g Pofiberia
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
n. 2 dl vettä
30 g oliiviöljyä
- päälliset naisen annos
1 prk pohjalle yrttimaustettua tomaattikastiketta
150 g kanasuikaleita tai 120 g Mifu-suikaleita
suolaa
1 -2 sipulia silputtuna
100 g kirsikkatomaattia
1 -2 valkosipulinkynttä puristettuna
pizzamaustetta
60 g juustoraastetta (Arla Kepeä Kadett 5 %)
rucolaa
- pizzapohja miehen annos
150 g kikhernejauhoja
15 g Pofiberia
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
n. 2 dl vettä
45 g oliiviöljyä
- päälle miehen annos
1 prk pohjalle yrttimaustettua tomaattikastiketta
225 g kanasuikaleita tai 200 g Mifu-suikaleita
suolaa
1 -2 sipulia silputtuna
150 g kirsikkatomaattia
1 -2 valkosipulinkynttä puristettuna
pizzamaustetta
90 g juustoraastetta (Arla Kepeä Kadett 5 %)
rucolaa
Ohjeet
- Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja painele pohja leivinpaperille. Lisää vettä tarvittaessa. Käytä levitykseen apuna kikhernejauhoja, jotta taikina ei tartu sormiin.
- Paista kanasuikaleet pannulla kypsiksi ja lisää paiston loppuvaiheessa hieman suolaa.
- Laita pizzapohjalle ensin yrttimaustettua tomaattikastiketta ja sitten täytteet. Paista pizzoja 210 asteessa n.15 minuuttia.
- Laita rucolaa valmiiden pizzojen päälle juuri ennen tarjoilua.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa pizzasta.