Punajuuricarpaccio ja kanaa

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Punajuuricarpaccio on nopea ruoka joka on näyttävä tarjottava myös vaikka grilliruuan kyljessä. Carpaccio kruunataan vuohenjuustovaahdolla. Helpoimmalla pääset kun ostat valmiiksi keitetyt punajuuret, joita on hyvin saatavilla kasvishyllyssä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 4 punajuurta (valmiiksi keitettyjä tai keitä punajuuret pehmeiksi)

  • sormisuolaa

  • raastettua sitruunankuorta

  • tuoretta timjamia tai rosmariinia

  • Vuohenjuustovaahto naisen annos
  • 80 g vuohenjuustoa (pehmeä)

  • 2 -3 rkl mantelimaitoa

  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna

  • ripaus suolaa

  • kastike naisen annos
  • 1 rkl sitruunamehua

  • 10 g oliiviöljyä

  • hieman suolaa

  • hieman mustapippuria

  • lisäksi naisen annos
  • 300 g kanaa (esim. vuolukanaa- tai leikkelettä) tai 300 g Bon Vegan tai Muu -kasvisleikkelettä

  • miehen annos
  • 6 punajuurta (valmiiksi keitettyjä tai keitä punajuuret pehmeiksi)

  • sormisuolaa

  • raastettua sitruunankuorta

  • tuoretta timjamia tai rosmariinia

  • Vuohenjuustovaahto miehen annos
  • 120 g vuohenjuustoa (pehmeää)

  • 3 -4 rkl mantelimaitoa

  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna

  • ripaus suolaa

  • kastike miehen annos
  • 1 ,5 rkl sitruunamehua

  • 15 g oliiviöljyä

  • hieman suolaa

  • hieman mustapippuria

  • lisäksi miehen annos
  • 450 g kanaa (esim. vuolukanaa- tai leikkelettä) tai 450 g Bon Vegan tai Muu -kasvisleikkelettä

ohjeet

  • Jos käytät raakoja punajuuria keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Aika riippuu punajuurien koosta.
  • Kuori ja siivuta punajuuret.
  • Vatkaa vuohenjuuston sekaan maito. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja suolalla.
  • Sekoita kastike yhdistämällä kaikki ainekset. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  • Laita punajuurisiivut lautaselle vierekkäin ja lomittain.
  • Ripottele päälle kastiketta.
  • Nostele punajuurien päälle nokareita vuohejuustovaahtoa.
  • Viimeistele tuoreella timajmilla tai rosmariinilla sekä pienellä määrällä sitruunankuoriraastetta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!