Punajuuricarpaccio ja kanaa
3
annosta30
minutesPunajuuricarpaccio on nopea ruoka joka on näyttävä tarjottava myös vaikka grilliruuan kyljessä. Carpaccio kruunataan vuohenjuustovaahdolla. Helpoimmalla pääset kun ostat valmiiksi keitetyt punajuuret, joita on hyvin saatavilla kasvishyllyssä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
4 punajuurta (valmiiksi keitettyjä tai keitä punajuuret pehmeiksi)
sormisuolaa
raastettua sitruunankuorta
tuoretta timjamia tai rosmariinia
- Vuohenjuustovaahto naisen annos
80 g vuohenjuustoa (pehmeä)
2 -3 rkl mantelimaitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna
ripaus suolaa
- kastike naisen annos
1 rkl sitruunamehua
10 g oliiviöljyä
hieman suolaa
hieman mustapippuria
- lisäksi naisen annos
300 g kanaa (esim. vuolukanaa- tai leikkelettä) tai 300 g Bon Vegan tai Muu -kasvisleikkelettä
- miehen annos
6 punajuurta (valmiiksi keitettyjä tai keitä punajuuret pehmeiksi)
sormisuolaa
raastettua sitruunankuorta
tuoretta timjamia tai rosmariinia
- Vuohenjuustovaahto miehen annos
120 g vuohenjuustoa (pehmeää)
3 -4 rkl mantelimaitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna
ripaus suolaa
- kastike miehen annos
1 ,5 rkl sitruunamehua
15 g oliiviöljyä
hieman suolaa
hieman mustapippuria
- lisäksi miehen annos
450 g kanaa (esim. vuolukanaa- tai leikkelettä) tai 450 g Bon Vegan tai Muu -kasvisleikkelettä
ohjeet
- Jos käytät raakoja punajuuria keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Aika riippuu punajuurien koosta.
- Kuori ja siivuta punajuuret.
- Vatkaa vuohenjuuston sekaan maito. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja suolalla.
- Sekoita kastike yhdistämällä kaikki ainekset. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
- Laita punajuurisiivut lautaselle vierekkäin ja lomittain.
- Ripottele päälle kastiketta.
- Nostele punajuurien päälle nokareita vuohejuustovaahtoa.
- Viimeistele tuoreella timajmilla tai rosmariinilla sekä pienellä määrällä sitruunankuoriraastetta.