Sinappinen uunilohi ja paistettuja kaalisuikaleita

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

50

minutes

Nopea ja helppotekoinen arkiruoka, jossa inkivääri ja sinappi antaa hauskan lisätvistin. Kala kannattaa tehdä kerralla valmiiksi, mutta jos aikaa arjessa on, voi kaalisuikaleet pyöräyttää pannulla jokaiseen annokseen erikseen juuri ennen tarjoilua.


Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g lohifileetä

  • kastike naisen annos
  • 1 rkl sinappia (dijon)

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 20 g oliiviöljyä

  • paistetut kaalisuikaleet naisen annos
  • 20 g oliiviöljyä

  • ½-1 valkokaali leikattuna suikaleiksi

  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • 2 silputtua kevätsipulia

  • loraus soijakastiketta

  • lisäksi naisen annos
  • 140 g avokadoa

  • (suolaa)

  • miehen annos
  • 450 g lohifileetä

  • kastike miehen annos
  • 1 rkl sinappia (dijon)

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 30 g oliiviöljyä

  • paistetut kaalisuikaleet miehen annos
  • 30 g oliiviöljyä

  • ½-1 valkokaali leikattuna suikaleiksi

  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • 2 silputtua kevätsipulia

  • loraus soijakastiketta

  • lisäksi miehen annos
  • 200 g avokadoa

  • (suolaa)

Ohjeet

  • Laita lohi paistonkestävään vuokaan ja sekoita kastikeainekset sekaisin. Valele lohi kastikkeella ja laita uunin 225 asteeseen noin 25-30 minuutiksi tai kunnes lohi on kypsä.
  • Paista suikaloitua kaalta pannulla öljyssä, kunnes se on kuultavaa, mutta ei täysin pehmeää. Lisää loput ainekset sekaan ja paista vielä hetki.
  • Tarjoile avokadon kanssa.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa lohesta, kaalisuikaleista ja avokadosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!