Sipulikeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

50

minutes

Sipulikeiton tekemiseen kannattaa varata aikaa, mutta se on kyllä kaiken vaivan ja ajan arvoinen. Keittoon tulee vain muutama raaka-aine - valitse vain parasta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 3 sipulia ohuina renkaina

  • 20 g ruokaöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna

  • 1 laakerinlehti

  • mustapippuria

  • 1 l kasvislientä

  • tuoretta persiljaa

  • 300 g jalotofua (kylmäsavu) pieninä kuutioina

  • 10 g ruokaöljyä

  • Päälle naisen annos
  • 60 g mozzarellajuustoa

  • persiljaa silputtuna

  • miehen annos
  • 4 sipulia ohuina renkaina

  • 30 g ruokaöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna

  • 1 laakerinlehti

  • mustapippuria

  • 1 l kasvislientä

  • tuoretta persiljaa

  • 450 g jalotofua (kylmäsavu) pieninä kuutioina

  • 15 g ruokaöljyä

  • Päälle miehen annos
  • 90 g mozzarellajuustoa

  • persiljaa silputtuna

Ohjeet

  • Leikkaa jalotofu pieniksi kuutioiksi ja paista öljyssä kypsäksi noin 5 min.
  • Kuumenna sipuleille tarkoitettu öljy kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sipulirenkaat.
  • Kypsennä sipulirenkaita hyvin miedolla lämmöllä niin, että ne pehmenevät ja kypsyvät, mutta eivät ruskistu (noin 20 min.).
  • Lisää lämpöä hieman ja paista sipuleita vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes ne muuttuvat tahmeiksi eli karamellisoituvat.
  • Lisää joukkoon valkosipuli ja tofu. Kypsennä hetki hämmentäen ja lisää joukkoon kasvisliemi. Lisää laakerinlehti ja keittele vielä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Lisää juuri ennen tarjoilua persiljasilppu ja mozzarella (puuttuu kuvasta).
  • Syö tällä aterialla 1/3 keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!