Sipulikeitto
3
Annosta50
minutesSipulikeiton tekemiseen kannattaa varata aikaa, mutta se on kyllä kaiken vaivan ja ajan arvoinen. Keittoon tulee vain muutama raaka-aine - valitse vain parasta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
3 sipulia ohuina renkaina
20 g ruokaöljyä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 laakerinlehti
mustapippuria
1 l kasvislientä
tuoretta persiljaa
300 g jalotofua (kylmäsavu) pieninä kuutioina
10 g ruokaöljyä
- Päälle naisen annos
60 g mozzarellajuustoa
persiljaa silputtuna
- miehen annos
4 sipulia ohuina renkaina
30 g ruokaöljyä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 laakerinlehti
mustapippuria
1 l kasvislientä
tuoretta persiljaa
450 g jalotofua (kylmäsavu) pieninä kuutioina
15 g ruokaöljyä
- Päälle miehen annos
90 g mozzarellajuustoa
persiljaa silputtuna
Ohjeet
- Leikkaa jalotofu pieniksi kuutioiksi ja paista öljyssä kypsäksi noin 5 min.
- Kuumenna sipuleille tarkoitettu öljy kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sipulirenkaat.
- Kypsennä sipulirenkaita hyvin miedolla lämmöllä niin, että ne pehmenevät ja kypsyvät, mutta eivät ruskistu (noin 20 min.).
- Lisää lämpöä hieman ja paista sipuleita vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes ne muuttuvat tahmeiksi eli karamellisoituvat.
- Lisää joukkoon valkosipuli ja tofu. Kypsennä hetki hämmentäen ja lisää joukkoon kasvisliemi. Lisää laakerinlehti ja keittele vielä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää juuri ennen tarjoilua persiljasilppu ja mozzarella (puuttuu kuvasta).
- Syö tällä aterialla 1/3 keitosta.