Tomaatti-tuorejuustokeitto
4
Annosta20
minutes45
minutesTähän tomaattikeittoon pehmeyttä tuo tuorejuusto ja makua tulee currysta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kanafileitä suikaloituna tai 320 g Mifu-suikaleita
3 tl curryjauhetta tai 1 tl currytahnaa
10 g oliiviöljyä paistamiseen
500 g kirsikkatomaatteja
2 porkkanaa
2 sipulia
100 g kukkakaalia
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
3 dl vettä
20 g oliiviöljyä paistamiseen
150 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
- miehen annos
600 g kanafileitä suikaloituna tai 500 g Mifu-suikaleita
4 tl curryjauhetta tai 2 tl currytahnaa
15 g oliiviöljyä paistamiseen
700 g kirsikkatomaatteja
2 sipulia
3 porkkanaa
150 g kukkakaalia
400 g tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
3 dl vettä
30 g oliiviöljyä paistamiseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
Ohjeet
- Laita kattilaan kuoritut ja pilkotut sipulit, porkkanat ja valkosipulit. Lisää paloiteltu kukkakaali sekä halkaistut kirsikkatomaatit.
- Paista kasviksia öljyssä niin kauan, että kirsikkatomaatit pehmenevät.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kypsytä välillä sekoitellen keskilämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat alkavat pehmetä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon mausteet sekä tuorejuusto. Lämmitä vielä hetki.
- Paista kana- tai Mifu-suikaleet pannulla öljyssä ja lisää oregano.
- Syö 1/4 osa keitosta ja kana- tai Mifu-suikaleista.