Turkkilaiset munat
1
Annosta20
minutesTurkkilaisissa munissa yhdistyy kananmunien sekä jogurtin pehmeys, ihanaan mausteöljyyn. Tätä annosta voi muokata erilaisilla yrteillä omaan makuun sopivaksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- munat naisen annos
2 kananmunaa
1 rkltväkiviinaetikkaa
suolaa
- Jogurttikastike naisen annos
50 g turkkilaista jogurttia
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua tilliä tai 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 tl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
- mausteöljy naisen annos
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl savupaprikajauhetta
chilirouhetta
- munat miehen annos
3 kananmunaa
1 rkltväkiviinaetikkaa
suolaa
- Jogurttikastike miehen annos
100 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
2 tl kuivattua tilliä tai 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
4 tl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
- mausteöljy miehen annos
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 tl savupaprikajauhetta
chilirouhetta
- lisäksi
100 g kirsikkatomaatteja
Jos haluat lisää niin päälle lehtipersiljaa
Ohjeet
- Tee ensin jogurttikastike. Murskaa valkosipuli jogurtin joukkoon, lisää silputtu tilli, sitruunamehu ja mausteet. Tarkista maku ja lisää halutessasi sitruunamehua.
- Tee mausteöljy sekoittamalla ainekset yhteen pienessä kulhossa.
- Tee vielä munat. Kuumenna vesi ja etikka kattilassa. Anna veden kiehua hetki ja laske sitten lämpöä sen verran, että vesi poreilee kevyesti. Riko muna esimerkiksi kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kauhalla kevyt pyörre ja valuta muna kupista pyörteen ulkoreunalle. Anna munan kypsyä 2–4 minuuttia, halutun kypsyysasteen mukaan. Nosta muna reikäkauhalla vedestä lautaselle, mausta kevyesti suolalla.
- Puolita tomaatit ja kasaa annos. Asettele lautaselle pohjalle jogurttikastike ja nosta päälle munat. Lisää tomaatit ja valuta päälle öljy.
- Voit lisätä päälle lehtipersiljaa.