Uppomunat ja kasvikset

Annoksia

1

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Uppomunat on ihanan samettisia ja herkullisia, eikä ollenkaan niin vaikeita valmistaa mitä yleisesti luullaan.
Runsas aamiainen niistä syntyy yhdistettynä kasviksiin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • muutama nuppu kukkakaalia

  • 1 tomaatti

  • rucolaa

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl väkiviinaetikka

  • 1 l vettä

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • miehen annos
  • muutama nuppu kukkakaalia

  • 2 tomaattia

  • rucolaa

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • 3 kananmunaa

  • l vettä

  • 1 dl väkiviinaetikka

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

Ohjeet

  • Siivuta kukkakaali ja lohko tomaatti.
  • Lorauta öljy pannulle ja laita kukkakaalit ja tomaatit pannulle. Paista miedolla lämmöllä.
  • Ripsauta päälle suolaa ja pippuria.
  • Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
  • Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
  • Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 1/2-4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Jatka kypsennystä 1-2 minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän. Mausta suolalla ja pippurilla ennen syömistä.
  • Syö vihannekset ja uppomunat rucolan kanssa. Lorauta päälle vielä vähän öljyä kastikkeeksi.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!