Uppomunat ja kasvikset
Annoksia
1
AnnostaValmistusaika
20
minutesUppomunat on ihanan samettisia ja herkullisia, eikä ollenkaan niin vaikeita valmistaa mitä yleisesti luullaan.
Runsas aamiainen niistä syntyy yhdistettynä kasviksiin.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
muutama nuppu kukkakaalia
1 tomaatti
rucolaa
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl väkiviinaetikka
1 l vettä
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
- miehen annos
muutama nuppu kukkakaalia
2 tomaattia
rucolaa
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
3 kananmunaa
l vettä
1 dl väkiviinaetikka
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
Ohjeet
- Siivuta kukkakaali ja lohko tomaatti.
- Lorauta öljy pannulle ja laita kukkakaalit ja tomaatit pannulle. Paista miedolla lämmöllä.
- Ripsauta päälle suolaa ja pippuria.
- Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
- Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
- Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 1/2-4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Jatka kypsennystä 1-2 minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän. Mausta suolalla ja pippurilla ennen syömistä.
- Syö vihannekset ja uppomunat rucolan kanssa. Lorauta päälle vielä vähän öljyä kastikkeeksi.