Varhaiskaalicaesar
2
annosta20
minutesTeemme tämän salaatin herkullisesta varhaiskaalista. Se on kaaleista miedoin ja pehmein. Kastikkeeksi teemme pikaisen caesar-kastikkeen valmiista majoneesista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
150 g kananfileitä tai 160 g Mifu-suikaleita (korvaa myös ilmakuivatun kinkun)
ripaus suolaa ja mustapippuria
provencale-mausteseosta
400 g varhaiskaalia
½ tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
50 g ilmakuivattua kinkkua
60 g kirsikkatomaatteja
20 g parmesania
- kastike naisen annos
45 g majoneesia
1 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus valkosipulijauhetta
1/2 tl Worcester-kastiketta
(halutessasi puolikas sardellifile)
- miehen annos
200 g kananfileitä tai 250 g Mifu-suikaleita (korvaa myös ilmakuivatun kinkun)
ripaus suolaa ja mustapippuria
provencale-mausteseosta
500 g varhaiskaalia
½ tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
100 g ilmakuivattua kinkkua
80 g kirsikkatomaatteja
30 g parmesania
- kastike miehen annos
75 g majoneesia
1 1/2 tl dijon-sinappia
1 1/2 rkl sitruunamehua
ripaus valkosipulijauhetta
1 tl Worcester-kastiketta
(halutessasi puolikas sardellifile)
ohjeet
- Paista kanafileet tai Mifu-suikaleet miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja provencale-mausteseoksella.
- Suikaloi kaali veitsellä melko ohueksi. Sekoita suola ja sitruunamehu joukkoon ja anna kaalin mehustua kastikkeen teon ajan.
- Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Voit halutessasi lisätä sardellifilettä, silloin aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Kääntele kastike kaalin joukkoon.
- Puolita tomaatit ja asettele ne kaalin päälle. Lisää vielä kinkku ja kanafileet tai Mifu-suikaleet. Asettele päällimmäiseksi muutama parmesan-lastu.