Yrttinen tomaatti-ricottasalaatti
3
annosta20
minutesRaikkaan yrttinen salaatti valmistuu käden kääntessä. Tämä sopii hyvin kesän kevyeksi ateriaksi. Kanan sijasta voit vaikka grillata lihaa tai kalaa salaatin kaveriksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
5 kypsää tomaattia
150 g ricottajuustoa
iso kourallinen tuoreita yrttejä (esim. korianteria, basilikaa, minttua)
hieman sitruunamehua
sormisuolaa
10 g oliiviöljyä
yrttejä koristeeksi
300 g kanaa (esim. vuolukanaa tai leikkelettä) tai 300 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
- miehen annos
7 kypsää tomaattia
250 g ricottajuustoa
kaksi isoa kourallista tuoreita yrttejä (esim. korianteria, basilikaa, minttua)
hieman sitruunamehua
sormisuolaa
20 g oliiviöljyä
yrttejä koristeeksi
450 g kanaa (esim. vuolukanaa tai leikkelettä) tai 450 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
ohjeet
- Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Asettele tomaatit tarjoilulautaselle.
- Valuta päälle öljyä ja vähän suolaa.
- Hienonna yrtit ja sekoita ne ricotan joukkoon.
- Lisää ricotan sekaan hieman sitruunamehua ja suolaa. Maistamalla saat maun tasapainon kohdalleen.
- Laita yrttinen ricottajuusto nokareina tomaattien päälle.
- Koristele yrteillä.
- Syö salaatti kanan kanssa.