Yrttinen tomaatti-ricottasalaatti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Raikkaan yrttinen salaatti valmistuu käden kääntessä. Tämä sopii hyvin kesän kevyeksi ateriaksi. Kanan sijasta voit vaikka grillata lihaa tai kalaa salaatin kaveriksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 5 kypsää tomaattia

  • 150 g ricottajuustoa

  • iso kourallinen tuoreita yrttejä (esim. korianteria, basilikaa, minttua)

  • hieman sitruunamehua

  • sormisuolaa

  • 10 g oliiviöljyä

  • yrttejä koristeeksi

  • 300 g kanaa (esim. vuolukanaa tai leikkelettä) tai 300 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

  • miehen annos
  • 7 kypsää tomaattia

  • 250 g ricottajuustoa

  • kaksi isoa kourallista tuoreita yrttejä (esim. korianteria, basilikaa, minttua)

  • hieman sitruunamehua

  • sormisuolaa

  • 20 g oliiviöljyä

  • yrttejä koristeeksi

  • 450 g kanaa (esim. vuolukanaa tai leikkelettä) tai 450 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

ohjeet

  • Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Asettele tomaatit tarjoilulautaselle.
  • Valuta päälle öljyä ja vähän suolaa.
  • Hienonna yrtit ja sekoita ne ricotan joukkoon.
  • Lisää ricotan sekaan hieman sitruunamehua ja suolaa. Maistamalla saat maun tasapainon kohdalleen.
  • Laita yrttinen ricottajuusto nokareina tomaattien päälle.
  • Koristele yrteillä.
  • Syö salaatti kanan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!