ILOITEN LIIKKEELLE!

Riittävä nesteiden nauttiminen, liiallisen istumisen välttäminen, liikkuminen, nukkuminen, sekä ruokavalio ovat erittäin tärkeitä elementtejä pirteämpään oloon.

Onko sinulla kuitenkin välillä hankaluuksia lähteä liikkeelle? Tuntuuko liikunta liian monimutkaiselta, tai etkö löydä motivaatiota lenkkipolulle?

Ei tehdä tästäkään asiasta liian monimutkaista. Se että saisit itsesi liikkeelle vaikka muutamaksi minuutiksi kerrallaan esimerkiksi työpäivän lomassa tai vapaa-ajalla, on alkuun erittäin suotavaa ja helppoakin.

Liikunnalla on erittäin positiivinen vaikutus nestekiertoon elimistössä. Paikallaan olo ja varsinkin istuminen turvottaa niin jalkoja kuin vatsanseutuakin. Kehon nesteet eivät pääse kunnolla liikkeelle jos pakotamme kehomme pitkäaikaiseen paikallaoloon.

Toki kovatehoinen liikunta, raskas lihaskuntotreeni usein myös kerää kehoon nestettä, sillä neste kertyy treenattuihin lihaksiin. Tämä saattaa näkyä vaa’alla jopa muutaman kilon painonnousuna. Tämä on normalia eikä siitä pidä huolestua.

Liikunta myös piristää mieltä, vähentää stressiä sekä kohentaa unenlaatua. Monien perussairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon on liikunnalla myös tutkitusti positiivisia vaikutuksia.

Tässä muutama mukava vinkki aktiivisuustason nostoon

Vinkki 1

Jos tykkäät kuunnella musiikkia, laita lempimuusiikkia tai juuri tämän hetkinen lempikappaleesi soimaan kotona. Ulkona voit kuunnella kuulokkeista, tai vaikka hyräillä kappaletta mielessäsi, ja liiku musiikin tahtiin. Kestoa harjoitukselle tulee näin se 2-5 min biisin keston mukaan.

Voit tanssia, venytellä, heilutella käsiä ja jalkoja tai vaikka varjonyrkkeillä, ihan mikä tuntuu itsestäsi mukavalle. Tärkeää olisi että keskityt vain siihen tekemiseen ja liikkeestä nauttimiseen.

Vinkki 2

Jos teet istumatyötä, sen sijaan, että pitäisit vesipulloa työpisteelläsi, säilytä sitä jossain kauempana, esim. taukotilassa tai kahvihuoneessa.

Tällöin tulet nousseeksi useamman kerran työpäivän aikana, ja samalla tulee nautittua myös nesteitä. Voit myös pyöritellä nilkkoja ja oikoa selkää ja hartioita pitkin päivää.

Vinkki 3

Tee pieniä arkielämän valintoja hyötyliikunnan lisäämiseksi. Voisitko kävellä tai pyöräillä autolla ajamisen sijaan? Valitsetko portaat hissin sijaan, jos se on terveydentilaasi nähden mahdollista?

Mikä on se pienin mahdollinen aktiivisuusteko jonka voisit tehdä? Pienistä puroista syntyy suuri virta, omilla valinnoillasi voit vaikuttaa päivittäiseen aktiivisuuteesi ja näin virkistää kehoa sekä mieltä.