PAVUT

Yleisesti pavut sisältävät reilusti hiilihydraatteja ja proteiineja. Suuremmilla määrillä ne siis voivat toimia molempien lähteenä. Pieniä määriä makua ja tekstuuria tuomaan ei kannata lähteä laskemaan. Jos käytät enemmän. niin tässä yleiset määrät, millä tulee yksi hiilihydraatti- ja proteiiniannos täyteen. Silloin ateriaan lisätään vain yksi rasva-annos.

Härkäpapu, kuivattu: miehet 110 g ja naiset 60 g

Linssit, kuivatut: miehet 120 g ja naiset 70 g

Muut kuivatut pavut: miehet 140 g ja naiset 80 g (pois lukien soijapapu)

Säilötyistä pavuista kannattaa tarkistaa ravintosisältö pakkauksen kyljestä. Tässä tarkemmin eri papujen ja linssien ravintosisältöjä. Siinä kannattaa huomioida, että esimerkiksi vihreä taitepapu menee suojaravinteiden puolelle ja soijapapu proteiininlähteen.

Ravintosisällöt per 100 g

Hiilihydraatti (g)

Proteiini (g)

Rasva (g)

Vihreä taitepapu, tuore/pakaste

4,8

2

0,3

Suoja- eli edmame-pavut tuore / pakaste

5,1

14

6

Soijapapu, kuivattu

19

34

18

Adukipapu, kuivattu

45,7

19,9

0,5

Härkäpäpu, tuore

13,1

8,8

0,6

Härkäpapu, kuivattu

42,2

28,5

1,9

Valkoinen papu, kuivattu

37,7

22,1

1,9

Mustapapu, kuivattu

47,8

21,2

0,9

Mustapapu, suolaliemessä, säilyke

9,7

6

0,3

Ruskea papu

39,5

22,2

1,5

Kidneypapu, kuivattu

48

22

1,5

Kidneypapu, suolaliemessä, säilyke

6,8

8,1

0,6

Kikherne, kuivattu

46,4

21,3

5,4

Linssi, puinattu kuivattu

45,8

23,8

1,3

Linssi, vihreä/ruskea kuivattu

45,7

24,4

1,1