Yleisesti pavut sisältävät reilusti hiilihydraatteja ja proteiineja. Suuremmilla määrillä ne siis voivat toimia molempien lähteenä. Pieniä määriä makua ja tekstuuria tuomaan ei kannata lähteä laskemaan. Jos käytät enemmän. niin tässä yleiset määrät, millä tulee yksi hiilihydraatti- ja proteiiniannos täyteen. Silloin ateriaan lisätään vain yksi rasva-annos.
Härkäpapu, kuivattu: miehet 110 g ja naiset 60 g
Linssit, kuivatut: miehet 120 g ja naiset 70 g
Muut kuivatut pavut: miehet 140 g ja naiset 80 g (pois lukien soijapapu)
Säilötyistä pavuista kannattaa tarkistaa ravintosisältö pakkauksen kyljestä. Tässä tarkemmin eri papujen ja linssien ravintosisältöjä. Siinä kannattaa huomioida, että esimerkiksi vihreä taitepapu menee suojaravinteiden puolelle ja soijapapu proteiininlähteen.