PIENILLÄ POSITIIVISILLA TEOILLA ON SUURI VAIKUTUS

Tällä viikolla käymme läpi millaisia pieniä muutoksia voit halutessasi tehdä arjessasi. Näillä teoilla voi olla iso merkitys kokonaisuuden ja paremman terveyden kannalta.

Videoilla käymme läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • Istuminen ja sen vaikutukset terveyteen
  • Hyötyliikunta ja arkiset mahdollisuudet aktiviteetteihin
  • Ruokailuhetken rauhoittaminen
  • Riko staattinen tila = Laita kroppa liikkeelle!

Ruokailuhetken rauhoittaminen

Muistutamme ruokailuhetken kolmesta vaiheesta:

  1. Istu alas ja rauhoitu. Hengitä muutaman kerran. Anna rauhan laskeutua. Huomioi seuraavia asioita: Keitä seurassasi on? Millainen ilmapiiri vallitsee? Onko mahdollista saada hetki rauhoitettua pelkästään syömiselle sekä iloiselle, arvokkaan hetken jakamiselle? Jos syöt yksin, rauhoitu ja nauti ruoasta. Jos syöt seuralaisten kanssa, nauti ruoasta sekä seurasta.
  2. Pureskele ruoka hyvin. Erityisesti tuoreruoka, kuten salaatit, kasvikset, marjat, hedelmät tulee pureskella sillä idealla, että ne ”mehustetaan” jo suussa.
  3. Anna ruoan sulaa ruokailun jälkeen. Pyhitä vähintään 5 minuuttia pelkästään tyytyväiselle tunteelle, kun vatsa on kylläinen hyvästä ruoasta. Anna huomiosi levätä hetken aikaa vatsassa ja nauti vain olosta. Rentous on avainsana.

Riko staattinen tila - Pane keho liikkeelle

Kaikenlainen kehon ravistelu, ”hötkyttely”, heiluminen ja voimakaskin tärinä on erinomainen tapa saada kuona-aineita liikkeelle, vireystilaa parannettua, fascia- eli lihaskalvojärjestelmää aktivoitua sekä kehon lihaksistoa rentoutettua. Kun tähän lisää voimakkaan hengityksen, mahtava ja helposti toteutettava pikatreeni on valmis.

Kokeile tehdä tällaisia ravistelusessioita tai muita lyhyitä liikuntapyrähdyksiä muutaman kerran päivässä, niin huomaat vaikutukset.

Laita sinulle hyvältä tuntuvia asioita käytäntöön ja seuraa miten ne vaikuttavat. Pienet asiat voivat saada aikaan erittäin ison kokonaisvaikutuksen, kun niistä tulee päivittäisiä hyviä tapoja.