Lähde mukaan 8 viikon Starttiin! Hyödynnä 75 € ale NYT!

Lataa ilmainen e-reseptikirja ja testaa 8 viikon Startin reseptejä

PAVUT JA LINSSIT

Pavut ja linssit tarjoavat kattavasti ravintoaineita, mukaan lukien proteiinit ja hiilihydraatit. Ne eivät ainoastaan rikasta ruokien makua ja tekstuuria, vaan voivat toimia pääasiallisina proteiinin ja hiilihydraattien lähteinä.

Annoskoot on mitoitettu siten, että ne täyttävät tukiaterian hiilihydraatti- ja proteiiniannokset eli ateriaan lisätään vain yksi rasva-annos ja kuitujen ja suojaravinteiden lähteet. 

Härkäpapu, kuivattu: miehet 110 g ja naiset 60 g

Linssit, kuivatut: miehet 120 g ja naiset 70 g

Muut kuivatut pavut: miehet 140 g ja naiset 80 g (pois lukien soijapapu)

Säilöttyjen papujen ravintosisällöt on suositeltavaa tarkistaa tiedot suoraan pakkauksesta, koska säilöntäprosessi voi vaikuttaa niiden ravintoarvoihin.


Tästä löydät yleisimmin käytettyjen ravintosisällöt, jos haluat käyttää papuja ja linssejä vain osana aterian hiilihydraattien ja proteiinien lähdettä. Huomio että vihreä taitepapu toimii suojaravinteena.

Lisäksi pieniä määriä tekstuuria tuomaan ei ole tarvetta laskea kokonaisuuteen. Kun määrät alkavat olla lähellä puolikasta yllä olevia annoksia, ne kannattaa laskea kokonaisuuteen. 

Ravintosisällöt per 100 g

[wptb id=352384]

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit