Parempien
valintojen blogi

Tervetuloa oppimaan lisää hyvinvoinnista, terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta!

”Olin yrittänyt pudottaa painoa jo neljättä vuotta huonoin tuloksin, startilla pudotin 9 kiloa kahdeksassa viikossa”

8 viikon Startti kokemuksia

Olen yrittänyt pudottaa painoa jo neljättä vuotta huonoin tuloksin. Olin vuoden verran toisessa valmennuksessa, mutta se ei painonpudottamisen kannalta ollut minulle se oikea. Olen vuosia laskenut makrot ja luottanut siihen tietoon eri lähteistä, että täytyy syödä riittävästi kaloreita, että paino putoaa.

Kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen paino putosi noin 6 kiloa ja seilasi sitten+- 6 kilon välillä. Olen syönyt vuosia terveellisesti ja hiilihydraattitietoisesti, mutta painon kannalta tämä ei ole vaikuttanut positiivisesti. Toki paljon muita hyötyjä on ollut terveyden kannalta.  Taustalla kun on ollut sairauksia, jotka vaikeuttavat painon putoamista, niin ei ole ollut helppoa. 

8 viikon Startti avasi silmäni ja sen, miten olenkaan ollut sinisilmäinen ja luottanut sokeana noihin erilaisiin laskureihin kalorinsaannin kannalta ja että mikä on se oikea kalorimäärä itselle, millä saan painon putoamaan. Tämä valmennus tipautti suoraan kalorit yli 1000 kaloria pienemmäksi, mitä olen luullut tai minkä käsityksen minulle nuo laskurit ym. muut ovat antaneet. Tästä voi oppia vain sen, että nuo kalorilaskurit eivät tosiaankaan päde jokaiselle. 

Tämä valmennus antoi hyvän startin jatkoon monipuolisten vinkkien osalta, miten koostaa aterioissa makrojen määrät. Paljon oli jo tuttua asiaa videoissa, mutta myös uutta. 

Minulla on kova motivaatio ja halu ollut näinä vuosina terveelliseen syömiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja olo onkin ollut erittäin hyvä ja joistain lääkkeistä olen päässyt pois vuosien mittaan tai niitä on vähennetty.

Terveys edellä

8 viikon Startin avulla olen jo nyt 8 viikossa pudottanut painoa noin 9 kiloa, minulla oli verenpainelääkkeestä puolikas käytössä vielä kuukausi sitten, ja nyt sekin jäi pois. Verenpaineet ihanteelliset, kolesterolit ovat parantuneet, pitkäsokeri oli jo aiemmin normaali, mutta sekin vielä oli laskenut parempaan. 

Kilpirauhasen vajaatoimintaoireet ovat parantuneet ja niistä pahin, eli kylmyyden tunne, kylmät sormet ja varpaat ovat lämmenneet! Ja vaikka minulla on ollut lääkitys tähän jo kohta kymmenen vuotta ja arvot ovat normaalit, on silti ollut oireita. Ei ole koko ajan nälkä ja mitä vähemmän niitä hiilareita on, sitä parempi olo.

Minulla on myös aistiyliherkkyyksiä, joiden olen huomannut laantuvan joltain osin. Nämä kaksi, eli tuo kylmyyden tunne ja yliherkkyyksistä johtuva tunne olivat jo pidemmän aikaa, varmasti yli kaksi vuotta todella pahoja. Nyt ne ovat lähestulkoon poissa. 

Olen voinut luottaa

8 viikon Startti on kaiken kaikkiaan tuonut elämääni vain positiivista voimaa ja luottamista siihen, että painoni ei ole määrätty pysymään loppuelämää suurena, vaan että oikeasti se tippuu, kun on oikeat välineet ja tämä valmennus on minulle henkilökohtaisesti se oikea väline ja siitä olen suuresti kiitollinen. 

Valmennuksessa parasta on ollut se, että on voinut luottaa ammattitaitoisiin valmentajiin ja heidän näkemykseen ravitsemuksesta, liikunnasta ja hyvinvoinnista. Ehkä paras oppi oli se, että kaloreiden määrä oli tosi alhainen verrattuna siihen, mitä on muualta saadun tiedon mukaan, olisi pitänyt syödä ja millä olisi pitänyt laihtua. Kaikilla se ei näköjään mene niin. 

Valmennuksessa parasta on ollut myös vertaistuki ja muiden viestit valmennuksen Facebook-ryhmässä. Ja se, että pystyy muille myös antamaan vertaistukea ja apua, jos pystyy. 

Ja tietenkin se, että konkreettisesti on ollut hyötyä terveyden kannalta tästä ruokavaliosta ja voi todentaa ne asiat, mitkä ovat kehossa muuttuneet tänä aikana positiiviseen suuntaan. 

En voi olla muuta, kun kiitollinen! Kun vihdoin näkee tuloksia näiden vuosien jälkeen painossa enemmän, niin kyllähän se motivoi ja hymyilyttää. Tämä metodi on minulle se oikea ja nyt sen tiedän.

– Niina Sinivaara

Tässä juttusarjassa 8 viikon Startin käyneet kertovat kokemuksiaan valmennuksen loppupuolella.

Koitko tämän hyödylliseksi? Jaa postaus ystävällesi tai sosiaalisen median tilläsi!

8 VIIKKOA

parempia valintoja

Haluamme kannustaa tekemään parempia valintoja arjessa, jotta voisit paremmin. Jaamme täällä inspiraatiota ja vinkkejä terveyteen ja hyvään oloon. 

Valmennukset

Ravintovalmennukset

Lue lisää ravintovalmennuksistamme

Treenivalmennukset

Lue lisää treenivalmennuksistamme

Tilaa nyt suosittu uutiskirjeemme!

Jätä sähköpostiosoitteesi tähän, niin saat sähköpostiisi maukkaita terveellisiä reseptejä, vinkkejä kuinka pitää yllä terveyttä ja tiedon uusista tarjouksista ja tuotteista!

Ota yhteyttä

Copyright 2022 – 8viikkoa OY – All Rights Reserved