Seuraava 8 viikon startti alkaa pian! Hyödynnä tarjous nyt!

8 viikon Startti alkaa elokuussa ja nyt kannattaa ennakkoilmoittautua!

Marjan tarina: “Yhteisen matkan aikana kiloja on lähtenyt yhteensä 16”

Marja noudattaa edelleen kolmen vuoden jälkeen Startin raameihin perustuvaa ruokavaliota

Jos jotain Marja Aavisto osasi, se oli painonpudotus ja dieettaaminen.

Huithapelina hän kuitenkin dieettien jälkeen söi mitä käteen sattui ja saavutetut tulokset menivät yhtä nopeasti kuin ne oli saavutettukin.

Huithapeliksi hän mieltään itsensä edelleen monessa asiassa, mutta syömiseen se ei enää ulotu. Marjan muutos tapahtui ensimmäisestä 8 viikon Startista alkaen, loppukesästä 2018.

Hän luuli tietävänsä mitä tuleman pitää, kun ilmoittautui mukaan, ja oli kyllä tehnyt päätöksen, että nyt ollaan vankasti tekemässä oikeaa muutosta ruokailutottumuksiin.

Hiilihydraattien vähentäminen oli jo tuttua.

Se mitä hän ei osannut odottaa, oli suuri määrä oivalluksia siitä, mikä kaikki liittyy painonhallintaan.

Muutos todella tapahtui, mutta monella sellaisella tasolla, jota hän ei ollut osannut odottaa.

– Yllätyin kun aika alkuvaiheessa alkoi tulla niin paljon tietoa uni- ja vatsantoiminta-asioista. Uni yllätti varmasti suurimpana, kun en ollut ajatellut, mikä merkitys sillä voisi olla painonhallintaan.

Pitkä matka yhdessä

Ensimmäisestä 8 viikon Startista Marja jatkoi kummiksi seuraavaan yhteiseen aloitukseen tammikuun alussa.

Kummit ovat ryhmissä toimivia kokemusasiantuntijoita, joilla on se kokemus valmennuksen läpikäymisestä, mikä itse valmentajilta puuttuu.

– Rehellisesti olen melkein koukussa tähän. Minua ilahduttaa suuresti se, ettei kyseessä ole vain ruokavaliolla tehtävä laihdutus.

– Tässä otetaan huomioon ne todella tärkeät asiat, jotka edesauttavat tai ovat usein jopa ihan välttämättömiä painon putoamiselle.

Tärkeysjärjestyksessä ruokailu on menettänyt merkitystään Marjalle siinä, mikä on tärkeää painonhallinnassa tai terveellisyyteen tähtäävässä elämäntavassa.

– Nyt vasta, kaiken elämäni aikana ja erityisesti 8 viikon aikana haalimani tiedon perusteella ymmärrän, miksi aiemmin sairastin 2-tyypin diabetestä ja miksi sairastuin juuri silloin kun sairastuin.

– Ja erityisen iloinen olen, kun olen voinut jättää kokonaan pois diabetes- ja astmalääkkeet ja kolmen verenpainepillerin asemasta on käytössä enää yksi.

Marja noudattaa edelleen kolmen vuoden jälkeen Startin raameihin perustuvaa ruokavaliota. Jos ote on rennompi, paino pysyy samassa, jos ottaa tiukemmin ohjeet käyttöön, paino putoaa.

Hyväksyntä ja lempeys

Startin aikana Marja on huomannut hyväksynnän lisääntyneen itseään kohtaan.

– Vaikka kehoni ei ole täydellinen, epätäydellisyydet eivät enää häiritse siten, kuten ovat joskus häirinneet. Olen oppinut näkemään itseni kokonaisvaltaisesti, enkä vain ihmisenä, joka tarvitsee laihdutusta.

Marja kokee, että kun on tietoa ja ennen kaikkea ymmärrystä, asioihin osaa suhtautua rauhallisesti ja lempeästi – niin että ne eivät häiritse.

– Muistan aikaisempia vuosia, kun olin vielä töissä ja joskus tuli nukuttua yö huonosti. Silloin hermoilin aika paljon sen takia, kun ei nyt saanut nukutuksi.

– Tämä jatkui vielä eläkkeellä ollessanikin, hermostuin ja pyörin sängyssä ja sittenhän sitä ei tietenkään saa unta. Nykyään osaan olla hermoilematta.

– Jos en saa unta, otan kirjan ja luen. Siinä nimenomaan ymmärryksen lisääntyminen on auttanut.

Lempeys tullut matkalla myös suhtautumiseen ruokaan.

– En ole kokenut, että minun olisi pitänyt luopua mistään tämän myötä.  Jos nyt jotkut asiat ovat jääneet vähemmälle, ne ovat saaneetkin jäädä.

– Voin toisinaan myös ottaa tietoisen riskin ja syödä jotain, mikä nostaa verensokereitani. Tiedän, että seuraavana aamuna sokeriarvo on korkeampi, mutta tiedän myös, että se laskee, kun oma ruokavalio jatkuu siitä, Marja jatkaa.

Marja ei enää näkisi palaavansa elämäntapaansa, ei menetettyjen kilojen palaamisen pelossa vaan nykyisen hyvän olon jatkumisen toivossa.

Nyt yli kolmen vuoden yhteisen matkan aikana kiloja on lähtenyt yhteensä 16.


Marjan kuulumiset 5 vuotta ensimmäisen 8 viikon Startin päättymisestä:
Haastattelun jälkeen painoa pudonnut vielä 11 kiloa ja kolmenkymmenen pudotetun kilon merkkipaalu häämöttää. Liikkeelle lähdettiin aikoinaan 97 kilosta.

Nyt kun muutoksen aloittamisesta alkaa olla pidempi aika ja etäisyyttä muutosta edeltäneeseen aikaan enemmän, myös muistikuvat siitä alkavat kirkastua. Nyt Marja ei muistele haikeudella viimeistä kesää ennen 8 viikon Starttia. Kesä oli kuuma, ja Marja muistaa viettäneensä sen lähinnä parvekkeella napostelulautanen kädessään.

Kun juhannusaamuna heräsin ja vaaka näytti tasan satasta, niin tuli herätys. Kolme kiloa olin sit tiristänyt kehostani ulos ennnen kuin otin aloituspainon 8 viikon Starin alussa.

Korkean painon taustalla oli vaikuttamassa myös vasta aloitettu lääkitys, mutta ei kuitenkaan selittänyt korkeaa painoa kuin hyvin pieneltä osin.

– Edelleen kun näen 100-emojin, mielessä käy hetki, kun vaaka allani näytti sitä lukemaa. Mutta siitä jatkumona on tämän aamun 69,5 kiloa. Mutta vielä teen 2,5 kilon rutistuksen, Marja iloitsee.

Marja on toiminut haastatteulun jälkeen yhä vertaistukena ja kokemusasiantuntijana 8 viikon Startin ryhmissä ja ollut auttamassa useaa kymmentä tuhatta suomalaista matkallaan.

Jaa artikkeli

Pudota painoa ruokavaliolla!

8 viikon Startti on suosittu laihdutusruokavalio, jossa syödään tavallista jokaisesta kaupasta löytyvää ruokaa.

Valmista ateriasuunnitelmaa seuraamalla pudotat painoa – ilman liikuntaa.

Koe miten voit päästä ylimääräisistä kiloista eroon pelkästään syömällä ja saada pysyvän muutoksen ulkomuotoon.

8 viikon aikana keskimääräinen painonpudotus osallistujilla on 6,3kg.

Tilaa tänään ja säästä hinnassa 82 € – kampanjahinta päättyy sunnuntaina!

Ennakkoilmoittaudu seuraavaan 8 viikon Starttiin ja saat nämä edut

8 viikon Startti on suosittu painonpudotusruokavalio, jonka avulla pudotetaan painoa täysin ilman liikuntaa.

Seuraava ryhmä aloittaa 21.8. ja nyt kannattaa ennakkoilmoittautua mukaan, sillä….

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekunttia

Jätä yhteystietosi ennen 27.7. torstaita, sillä sen jälkeen ennakkoilmoittautuminen suljetaan!

Huom! Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään!

Lisää kirjoituksia tästä aiheesta

Reseptit

Kananugetit ja juuresranskalaiset

Broilerifileet sekä kukkakaalit saa pintaansa currylla-maustetun paneroinnin sekä kylkeensä maukkaat juuresranskalaiset. Voit dippailla nugetit ja ranskikset limen makuiseen jogurttikastikkeeseen.

LUE ARTIKKELI
Reseptit

Punakaalipaistos

Punakaali on värikäs ja siinä on paljon terveyshyötyjä. Punakaalissa on paljon C-vitamiinia, joka vähentää uupumusta ja edistää aineenvaihduntaa. Punakaali sopii mainiosti yhteen päälle murustetun fetan kanssa.

LUE ARTIKKELI

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit