Vielä ehdit mukaan 8 viikon Starttiin! Hyödynnä tarjous nyt!

Lataa ilmainen e-reseptikirja ja testaa 8 viikon Startin reseptejä

Pekan tarina: “Vain se harmitti, että vaatekaapin sisältö meni uusiksi”

Nyt, pian vuosi Startin aloittamisesta painoa on pudonnut 40 kiloa.

Peilikuva säikäytti Pekan. Hyvällä tavalla, mutta päällimmäinen tunne oli säikähdys. Puoli vuotta aiemmin hän oli aloittanut 8 viikon Startin, eikä pää ollut pysynyt menossa mukana.

Palataan aluksi hieman ajassa taaksepäin, loppuvuoteen 2020. Se on aika, jota Pekka Suhonen ei muista kaikkein aurinkoisimpana. Tunnin istumisen jälkeen ei tahtonut päästä autosta ulos, verenpaine ja kolesteroliarvot olivat ylhäällä ja leposyke korkea, mutta mitään varsinaista syytä lääkäri ei löytänyt.

– Siihen asti olin ollut liikunnallinen, mutta se ei enää riittänyt. Hyvän kunnon mittari itselle on ollut se, että olen päässyt palokunnan kuntotesteistä läpi, mutta viime aikoina alkoi kroppa mennä niin jäykäksi, ettei tahtonut saada sukkiakaan jalkaan muuten kuin tuolilla istuen.

Taustalla oli painonpudotusyrityksiä, mutta nyt oltiin tosissaan. Tarkoitus oli pudottaa 8 viikon Startissa ylimääräistä pois ja katsoa mihin se riittää, sitten vasta turvautua lääkkeisiin muun muassa verenpaineen hoidossa.

– Tiesin, että nämä asiat pitää tehdä itse, mutta tarvitsin ohjeet ja tuen muutokseen. Olin pysyvää muutosta vailla, en kuuria.

Kevääseen mennessä veriarvot olivat normalisoituneet. Myös leposyke laski normaaliksi.

Lähde äijä retkelle

8 viikon Startti oli Pekalle intensiivinen tutustuminen itseensä ja omiin ajatuksiin. Muutos oli nopeampi kuin hän olisi osannut odottaa – 8 viikon aikana painoa putosi 19 kiloa ilman hankaluuksia.

Makeanhimo ja napostelu jäi heti.

– Sovin itseni kanssa, jääräpäinen kun olen, että en luovu mistään. Saunaoluet saivat jäädä vähemmälle, samoin makean ja suolaisen napostelu. Alussa kaikki pois ja sitten rajoitetusti takaisin, Pekka kuvailee.

– Talvella aloitin tavan, että tummaa suklaata saan syödä kun haluan, mutta otan sen nuotiokahvin kanssa. Tavallaan otin itselleni aseeksi ja voimaksi käyttöön, että lähde äijä retkelle, sitten saat suklaata, hän jatkaa.

Valmennuksen myötä ruokailuun tuli säännöllisyyttä, ja Pekka oppi olemaan päästämättä itseään liian nälkäiseksi. Se oli aikaisemmin myrkkyä ruokailuille – kovaksi ehtinyt nälkä johti lähes hallitsemattomaan syömiseen.

– Olen oppinut ja opetellut, että kun syön säännöllisesti, pysyvät annoskoot kurissa. Olen samalla vaivalla kokannut itselleni ja perheelleni, eikä siitä ole muodostunut mitään ongelmaa.

8 viikon Startin aikana Pekka otti itselleen seuraavan haasteen ja liittyi Äijien Kotitreenistarttiin maaliskuussa.

Edelleen, yli puolen vuoden jälkeen siitä tavaksi jäänyt aamujumppa tulee tehtyä lähes joka aamu aamupalaa laittaessa.

8 viikon Startti
Noudatan edelleen noin 80 prosenttisesti 8 viikon Startin ruokavaliota, toki omilla muokkauksillani, Pekka Suhonen kertoo.

Mikä miehen säikäytti?

Pekka kuvailee vuoden aikaista minäkuvan kehitystään sanalla mielenkiintoinen. Mieli ei tahdo pysyä mukana fyysisessä muutoksessa. Kesällä hän kuin säikkyi omaa peilikuvaa.

– Töissä työmaavalvontoja tehdessä olen toisinaan tehdasolosuhteissa, jossa voi olla koneiden välissä ahdasta. Vaikka Startin alkamisesta oli jo pitkä aika, muistan kun tottumuksesta ajattelin, että en mahdu tuonne laitteiden välistä. Havahduin sitten 20 sekuntia seisoskelleena, että mahdunhan mä tästä nykyselläni. Korvien väli vaan ei pysynyt perässä.

Pekan tavoite oli pudottaa 10 kiloa, haaveissa siinsi 20 kilon pudotus. Nyt, pian vuosi aloittamisesta painoa on pudonnut 40 kiloa.

– Se on tuonut sen, miksi sitä ei ole voinut käsittää omassa mielessä. Enemmän olen nyt itseni kanssa sinut ja helpompi liikkua kylillä ja poluilla. Olotila on hyvä ja virkeä. Väsymys on hävinnyt, olen huomattavan paljon energisempi.

– Pilke silmäkulmassa ainoana miinuksena mainittakoon vaatekaupoissa käyminen. Lähes kaikki vaatteet on menneet uusiksi, Työvaatteet on vaihtuneet nyt kolmesti pienempään kokoon, 3XL:stä L:ään.

Jaa artikkeli

Pudota painoa ruokavaliolla!

8 viikon Startti on suosittu laihdutusruokavalio, jossa syödään tavallista jokaisesta kaupasta löytyvää ruokaa.

Valmista ateriasuunnitelmaa seuraamalla pudotat painoa – ilman liikuntaa.

Koe miten voit päästä ylimääräisistä kiloista eroon pelkästään syömällä ja saada pysyvän muutoksen ulkomuotoon.

8 viikon aikana keskimääräinen painonpudotus osallistujilla on 6,3kg.

Tilaa tänään ja saat kaupan päälle 178 eurolla verkkokursseja, jotka tukevat painonpudotusta!

Ennakkoilmoittaudu seuraavaan 8 viikon Starttiin ja saat nämä edut

8 viikon Startti on suosittu painonpudotusruokavalio, jonka avulla pudotetaan painoa täysin ilman liikuntaa.

Seuraava ryhmä aloittaa 21.8. ja nyt kannattaa ennakkoilmoittautua mukaan, sillä….

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekunttia

Jätä yhteystietosi ennen 27.7. torstaita, sillä sen jälkeen ennakkoilmoittautuminen suljetaan!

Huom! Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään!

Lisää kirjoituksia tästä aiheesta

Reseptit

Raparperi-banaanileipä

Jos banaanit tuppaa menemään vanhaksi, niin niistä on helppo leipoa banaanileipä. Raparperi tuo kivan hapon tähän muuten niin makeaan banaanileipään.

LUE ARTIKKELI
Reseptit

Mansikka-raparperisalaatti

Tätä kesäisempää salaattia ei ole. Mansikat tuo makeutta, raparperi happamuutta ja fetasta saadaan suolaisuus. Tätä ihanaa komboa sinun on pakko kokeilla!

LUE ARTIKKELI
Reseptit

Proteiinipatukat

Nämä ihanat proteiinipatukat on helppo valmistaa vaikka pakkaseen herkkuhetkiä tai nopeaa ateriaa varten.

LUE ARTIKKELI

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit