Amerikassa syödään perinteistä kurpitsapiirakkaa pitkin syksyä, esimerkiksi kiitospäivänä. Kurpitsasta tehtävät leivonnaiset saattavat kuitenkin olla suomalaisille hieman vieraita. Itse kurpitsa on maultaan melko mieto, ja siksi talviset mausteet ovatkin tärkeä osa piirakkaa. Päälle levitettävä sitruunainen kuorrute piristää tätä reseptiä.

Kurpitsapiirakka
3
Annosta
1
hour
30
minutes
Kurpitsapiirakka on syksyn ihana herkku. Tässä maistuvat reippaasti jo talviset mausteet ja piirakan raikastaa sitruunainen kuorrutus. Koko piirakassa on kolme naisen annosta ja reilu kaksi miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
-
4 4 kananmunaa
-
2 dl 2 erytritolia
-
n. 4 dl keltaista kurpitsaa raastettuna tai soseena
-
150 g 150 rahkaa
-
60 g 60 mantelijauhoja
-
1 dl 1 pofiberia
-
1 1/2 1 1/2 tl leivinjauhetta
-
1 1 rkl psylliumia
-
1 1 tl kardemummaa
-
1 1 tl kanelia
-
1 1 tl inkivääriä
-
1/2 1/2 tl vaniljajauhetta
-
ripaus suolaa
- kuorrutus
-
100 g 100 tuorejuustoa (15%)
-
2 2 rkl sitruunamehua
-
1 1 rkl sitruunakuoriraastetta
-
erytritolia maun mukaan
Ohjeet
- Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste tai -sose ja rahka. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
- Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.