Seuraava 8 viikon startti alkaa pian! Hyödynnä tarjous nyt!

Lataa ilmainen e-reseptikirja ja testaa 8 viikon Startin reseptejä

Tiina selätti metabolisen oireyhtymän 8 viikon Startin opeilla

“Minun tarinani tammikuun 2024 8 viikon Startissa on vähän erilainen kuin monella muulla.

Osallistuin 8 viikon starttiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021, samoihin aikoihin kun sain diagnoosin kakkostyypin diabeteksesta sekä verenpainelääkityksen.

Siinäpä ne olivatkin, metabolisen oireyhtymän vankat peruspilarit yhdessä vyötärölihavuuden kanssa. Niitä pilareita lähdin tuolloin 3 vuotta sitten horjuttamaan, tiesinhän jo aikaisemmasta kokemuksesta, että hiilihydraattien rajoittaminen oli minulle toimiva painonpudotusmenetelmä.

En kuitenkaan ollut valmis noudattamaan 8 viikon Startin ohjeistusta kirjaimellisesti, vaan sovelsin alusta asti. Siitä huolimatta startin aikana ja sitä seuranneina kuukausina painoa putosi yhteensä noin 12 kg, ja niin leipä kuin muut hiilihydraattilisukkeetkin jäivät pysyvästi pois päivittäisestä ruokavaliosta.

Verensokeritasoni asettuivat niin, etten tarvinnut lääkitystä, ja verenpainelääkkeestäkin pääsin eroon. Myös närästys, ilmavaivat ja öinen kuorsaaminen jäivät historiaan. Ihon kuntokin parani. Ylipainoa kuitenkin jäi noin 10 kg, yöunet olivat katkonaisia tai levottomia ja väsymys jokapäiväinen seuralainen.

Joulukuussa 2023 päätin, että osallistun uudelleen 8 viikon Starttiin. Tällä kertaa tavoitteena noudattaa ruokavaliota tarkemmin ja keskittyä myös muihin hyvinvoinnin osa-alueisiin videoiden tuella. Tavoitteena oli saada paino taas laskusuuntaan, samoin toivoin unieni paranevan.

Tiesin, etten voisi odottaa kovin nopeita tuloksia, olihan ruokavalion pääperiaatteet jo pitkälti Startin ruokavalion mukaiset. Motivoituneena punnitsin ensimmäisillä viikoilla tarkemmin ruokia, jotta varmistuin siitä, etteivät annoskoot karanneet liian suuriksi.

Välillä oli nälkä, heikottikin, mutta tiesin sen helpottavan kyllä ajan myötä. Paino vaihteli normaalissa vaihteluvälissään, mitään merkkejä sen putoamisesta tai vyötärön kapenemisesta ei tullut.

Näläntunne ja heikotus helpottivat odotetusti, ja siitä päättelin rasvanpolton kenties päässeen taas käyntiin joskus kolmannella tai neljännellä viikolla. Jos niin kävikin, se ei kuitenkaan realisoitunut vaa’alla tai työhousujen löystymisenä.

Tuli turhautumisen tunteita, ärtymystäkin. Oli pitkästä aikaa vatsavaivoja, unet olivat edelleen mitä sattuu. Olo tasoittui vasta viimeisillä viikoilla, kun olin jo asennoitunut siihen, että tällä kertaa tämä ruokavalion kiristys ei vain tuottanut haluttua tulosta.

Minulle makeanhimo ei ole koskaan ollut mikään ongelma. Ennemminkin ongelmani on ollut elimistön hidas kylläisyyden palautejärjestelmä.

Olen aikaisemmin ehtinyt syödä aivan liian isoja annoksia ennen kuin elimistöni on herännyt kertomaan, että täyttä on. Usein kävi niin, että söin hyvällä ruokahalulla paljon, ja vasta tunnin-parin kuluttua tuli olo, että olen täynnä – liian täynnä.

8 viikon Startin myötä olen oppinut olemaan luottamatta oman kehoni viesteihin: ihan oikeasti vähempikin riittää. Siihen selvät ateriankoostamisohjeet ovat olleet keskeisen tärkeät. Olen Starttien myötä löytänyt kokonaan uusia ruoka-aineita, joista on tullut suosikkejani. Syön herkullisempaa ja monipuolisempaa ruokaa kuin aikaisemmin. 

Olen nyt kolme vuotta vanhempi kuin ensimmäisessä Startissani, lähestyn vaihdevuosia. Olen kokenut 8 viikon Startin ruokavalion omakseni, eikä minulla ole missään vaiheessa ollut tarvetta “heittää hanskoja tiskiin”.

Tämä on minun loppuelämäni ruokavalio, mutta suurin ahaa-elämys tässä tammikuun Startin aikana onkin ollut se, että vaikka ruokavalio on oleellinen osa hyvinvointia, sen korjaaminen ei välttämättä yksin riitä.

Olen tehnyt paljon töitä muillakin elämän osa-alueilla toipuakseni uupumuksesta, eikä keski-ikäinen elimistöni pysty nyt toteuttamaan kaikkia toiveitani, vaikka kuinka yritän. Ehkä elimistöni tarvitseekin enemmän sitä, etten yritä ihan niin paljoa. Suorittamisen peikko on ensisijaisesti omassa päässäni oleva mörkö, sinänsä Startti valmennuksena on hyvin armollinen ja salliva, mistä iso kiitos koko valmennustiimille!”

– Tiina

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pudota painoa ruokavaliolla!

8 viikon Startti on suosittu laihdutusruokavalio, jossa syödään tavallista jokaisesta kaupasta löytyvää ruokaa.

Valmista ateriasuunnitelmaa seuraamalla pudotat painoa – ilman liikuntaa.

Koe miten voit päästä ylimääräisistä kiloista eroon pelkästään syömällä ja saada pysyvän muutoksen ulkomuotoon.

8 viikon aikana keskimääräinen painonpudotus osallistujilla on 6,3kg.

Tilaa tänään ja säästä hinnassa 82 € – kampanjahinta päättyy sunnuntaina!

Ennakkoilmoittaudu seuraavaan 8 viikon Starttiin ja saat nämä edut

8 viikon Startti on suosittu painonpudotusruokavalio, jonka avulla pudotetaan painoa täysin ilman liikuntaa.

Seuraava ryhmä aloittaa 21.8. ja nyt kannattaa ennakkoilmoittautua mukaan, sillä….

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekunttia

Jätä yhteystietosi ennen 27.7. torstaita, sillä sen jälkeen ennakkoilmoittautuminen suljetaan!

Huom! Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään!

Lisää kirjoituksia tästä aiheesta

Painonpudotus

Satu pääsi eroon nälkäkiukusta 8 viikon Startissa

Nykyään suklaata ei tarvitse syödä kuin muutama pala. Lisäksi pystyn ”karkin himon” tullessa ensin miettimään mitä kehoni viestittää. Onko tämä oikeasti ”karkkinälkä” vai oikea ruuan nälkä vai ohimenevä mieliteko?

LUE ARTIKKELI
Reseptit

Mango-sitruunasmoothie

Tämä raikas, mutta makea smoothie on super helppo valmistaa. Surauta vain kaikki aineet blenderissä tai sauvasekoittimella ja lisää vettä, jotta saat itselle maistuvan koostumuksen.

LUE ARTIKKELI

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit

Seuraava 8 viikon Startti -painonpudotusryhmä aloittaa maanantaina 29.4.

Oletko mukana alennushintaan?

Ennakkoilmoittautujan alennushinta on voimassa vain tämän viikon loppuun asti, joten käy varaamassa paikkasi nyt.

Seuraava 8 viikon Startti -painonpudotusryhmä aloittaa maanantaina 29.4.

Oletko mukana alennushintaan?