Vielä ehdit mukaan 8 viikon Starttiin! Hyödynnä tarjous nyt!

Lataa ilmainen e-reseptikirja ja testaa 8 viikon Startin reseptejä

Hyvinvointikoordinaattori löysi hyvinvointia itselleen 8 viikon Startista

Sami Jylhällä oli taustallaan useampia painonpudotusyrityksiä. Siitä huolimatta 12 vuodessa oli tullut vaivihkaa kerättyä 30 kiloa ylimääräistä elopainoa. 

– Aloitin viime vuonna kahden kunnan hyvinvointikoordinaattorina. Siitä heräsi itselleni kysymys, että mistä hyvinvointi koostuu.

Uusi ammatti ei kuitenkaan yksin riittänyt tekemään muutosta omaan elämään. Tarvittiin fyysinen kipu, jotta asiat lopulta lähtivät eteenpäin. Kuluma lonkassa vaikeutti juoksua ja pitkien matkojen kävelyä

– Joulukuussa se alkoi heijastua selkään ja paikat puutua ihan kunnolla ja aloin miettiä, että mihin sitä pian enää pääsee liikkumaan. Lunta kolatessa selkä alkoi olla siinä kunnossa, että piti pitää taukoja. Ajattelin, että herranen aika, eihän tässä niin vanhoja vielä olla.

Tammikuun alussa Sami liittyi 8 viikon Starttiin ja 10 viikkoa myöhemmin paino oli pudonnut 9,9 kiloa ja olo kevyempi.

Kaikkihan sen tietävät

Lähteminen mukaan valmiiksi suunniteltuun ohjelmaan ei ollut kuitenkaan itsestään selvyys. Mielessä painoi ajatus, että kyllähän sitä pitäisi itse tietää, miten oma paino saadaan alas – kaikkihan sen tietävät.

– Aina mietin vain, että pitäisi ja pitäisi, mutta sitten kumminkin huomasin, ettei se ole ihan niin helppoa kumminkaan omin avuin.

Sami vertaili useampaa valmennusta, mutta 8 viikon Startissa kiinnostuksen herätti kokonaisuvaltaisuus ja vertaistuki. Kotona oli vaimo tukena, joka osallistui samalla. 

– Olin yllättynyt materiaalin määrästä ja laajuudesta ja ennen kaikkea siitä selkeydestä, miten homma lähti toimimaan. 

Kouluruoka ei ollutkaan sitä mitä ajateltiin

Ensimmäinen ahaa elämys 8 viikon Startissa Samille tuli hyvin nopeasti. Hän oli aina ajatellut tietävänsä miten tärkeässä roolissa syöminen on ja myös syöneensä oikein.

Jylhät ovat perheenä olleet paljon koulumaailmassa. Siinä missä lapset ovat käyneet koulua, vanhemmat ovat olleet siellä töissä. Tietyllä tavalla kouluruokailu on ohjannut käsitystä siitä, mikä on hyvä tapa syödä. 

– Suuri oivallus oli se, että ehkä tässä ei olekaan syöty kauhean hyvin. Nyt sain hyvän herätyksen siihen, miten hiilihydraattivoittoista se ruoka onkin. 

Myös toinen oppi tuli hyvin nopeasti – kun söi neljä kertaa päivässä oikeinkoostettuja aterioita, nälän tunnetta ei juuri tullut.

Aikaisemmin nälkä on yllättänyt hyvinkin nopeasti, mutta se on johtunut siitä, että proteiinin määrä on ollut niin vähäinen, ja se on sitten johtanut naposteluun.

8 viikon Startin myötä myös napostelu jäi Samilta pois, koska sille ei enää ollut tarvetta.

– Jouluna ennen aloittamista oli koko ajan joku konvehti kädessä. Eikä se sitten ollut niin vaikeaa kuin olin ajatellut, kun taustasyyt oli korjattu.

Sami muistaa myös aikoja, jolloin on ollut hoikempi, vuosia sitten, mutta silloinkin olo ollut voimaton.

– Eli kyllä silloinkin ruokavaliossa olisi ollut parantamisen varaa.

Hampurilaista ei voi juosta terveelliseksi

Sami kokee mielekkääksi sen, että saa työnsä kautta pohtia hyvinvointia monelta kannata. 8 viikon Startti antoi hyviä eväitä hyvinvoinnin laajempaan ymmärtämiseen.

Hän huomasi, miten usein hyvinvoinnista puhutaan tosi yksioikoisesti tiivistäen se vaikka liikuntaan, ja samalla unohdetaan esimerkiksi uni. Millään määrällä liikuntaa ei kuitenkaan poisteta univelkaa eikä kuitata sen haittoja.

Työnsä puolesta Sami myös kirjoittaa hyvinvointia koskevia kolumneja paikallislehteen. 

– Juuri pohdin kolumnissani sitä, että miksi niin moni tietää periaatteessa, mistä hyvinvointi koostuu, mutta lopulta harvempi pystyy noudattamaan sitä. Näen siinä tunteiden säätelyn ja itsemyötätunnon ongelmaa. Jos on tunteita, joita ei päästä muuten käsittelemään, ruoka on aika monelle tapa säädellä niitä ja saada positiivisia tunteita. Vastataan kysymyksiin väärillä vastauksilla.

Sami on nähnyt paljon hyvinvoinnin kanssa työskenteleviä, jotka eivät näytä itse lopulta voivan niin hyvin. Hän ei tahtonut olla yksi heistä ja 8 viikon Startti auttoi matkalla kohti parempaa ja kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia.

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pudota painoa ruokavaliolla!

8 viikon Startti on suosittu laihdutusruokavalio, jossa syödään tavallista jokaisesta kaupasta löytyvää ruokaa.

Valmista ateriasuunnitelmaa seuraamalla pudotat painoa – ilman liikuntaa.

Koe miten voit päästä ylimääräisistä kiloista eroon pelkästään syömällä ja saada pysyvän muutoksen ulkomuotoon.

8 viikon aikana keskimääräinen painonpudotus osallistujilla on 6,3kg.

Tilaa tänään ja saat kaupan päälle 178 eurolla verkkokursseja, jotka tukevat painonpudotusta!

Haluatko pudottaa painoa ilman liikuntaa ja aloittaa tänään?

52 viikkoa on palvelu, joka tekee painon pudottamisesta ja hallinnasta helppoa.

Se tarjoaa sinulle valmiin ateriasuunnitelman niille päiville kun et jaksa miettiä mitään – ja yli 700 reseptin reseptipankin, jonka avulla syöt joka päivä sinulle maistuvaa ruokaa ja samalla paino putoaa.

Ei enää arvailua tai monimutkaisia laskelmia; voit keskittyä nauttimaan herkullisesta ruoastasi tietäen, että se tukee tavoitteitasi terveellisellä ja tasapainoisella tavalla.

Liity nyt ja  pääset aloittamaan heti!

Ennakkoilmoittaudu seuraavaan 8 viikon Starttiin ja saat nämä edut

8 viikon Startti on suosittu painonpudotusruokavalio, jonka avulla pudotetaan painoa täysin ilman liikuntaa.

Seuraava ryhmä aloittaa 21.8. ja nyt kannattaa ennakkoilmoittautua mukaan, sillä….

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekunttia

Jätä yhteystietosi ennen 27.7. torstaita, sillä sen jälkeen ennakkoilmoittautuminen suljetaan!

Huom! Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään!

Lisää kirjoituksia tästä aiheesta

Reseptit

Retiisi-vadelmasalaatti

Tässä maukkaassa salaatissa yhdistyy vadelmien raikkaus ja salaattijuuston suolaisuus. Retiisi tuo ihanaa purutuntumaa ja vadelmakastike kruunaa koko salaatin.

LUE ARTIKKELI
Reseptit

Vadelma-raparperituorepuuro

Tuorepuuro on kiireisten aamujen pelastus. Sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan jo edellisiltana, niin ei aamulla tarvitse miettiä mitä suuhun laittaa.

LUE ARTIKKELI
Reseptit

Vadelmasuklaakulho

Tämä ihana vadelmasuklaakulho on täydellinen aamupala sellaisille aamuille, kun kaipaa jotain hieman enemmän. Tämä noudattaa perusateria 2 ohjeistusta.

LUE ARTIKKELI

Hae sivulta

Viimeisimmät artikkelit