
Kalaseljanka
4
Annosta45
minutesKalaseljanka on todellinen unohdettu klassikko. Tomaattipyree ja suolakurkku tekee liemestä todella maukkaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 2 sipulia
3 3 isoa porkkanaa
pala (n. 50 g) selleriä
7 dl 7 vettä
1 1 tlk (320 g/160 g) viipaloituja herkkusieniä
2 2 laakerinlehteä
1 1 tl suolaa
mustapippuria
1 1 –2 valkosipulinkynttä
400 g 400 seitiä annospaloina
3 3 rkl tomaattipyrettä
1 1 sitruunan mehu
100 g 100 makeuttamatonta suolakurkkua
2 2 rkl kapriksia
tilliä
120 g 120 smetanaa
- miehen annos
2 2 sipulia
5 5 isoa porkkanaa
pala (n. 80 g) selleriä
1 l 1 vettä
1 1 tlk (320 g/160 g) viipaloituja herkkusieniä
3 3 laakerinlehteä
1 1/2 1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 2 -3 valkosipulinkynttä
600 g 600 seitiä annospaloina
4 4 rkl tomaattipyrettä
1 1 sitruunan mehu
150 g 150 makeuttamatonta suolakurkkua
3 3 rkl kapriksia
tilliä
240 g 240 smetanaa
Ohjeet
- Viipaloi sipulit ja suikaloi porkkanat sekä selleri.
- Lisää kattilaan vesi ja viipaloidut vihannekset.
- Kaada joukkoon herkkusienet liemineen. Lisää mausteeksi laakerinlehti, suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää kohmeinen seiti keittoon. Anna kiehua edelleen 10 minuuttia. Sekoita varovaisesti joukkoon tomaattipyree, sitruunanmehu ja suikaloitu maustekurkku. Ripottele pinnalle kaprikset ja tilliä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osaa keitosta 1/4 osa smetanan kanssa.