Maa-artisokkakeitto
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
45
minutesMaa-artisokassa on ihanan pähkinäinen maku ja se tuo tähän keittoon oman säväyksensä. Jos et satu löytämään maa-artisokkaa, voit tehdä keiton pelkästä porkkanasta ja palsternakasta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- Naisten annos
500 g 500 maa-artisokkaa
3 kpl 3 porkkanoita
100 g 100 palsternakkaa
6 dl 6 vettä
2 kpl 2 kasvisliemikuutioita
1 rkl 1 timjamia
160 g 160 Koskenlaskija ruoka & dippi
suolaa maun mukaan
500 g 500 raejuustoa ( 125 g/ annos, lisätään annoksen päälle)
- Miesten annos
500 g 500 maa-artisokkaa
5 kpl 5 porkkanoita
150 g 150 palsternakkaa
1 l 1 vettä
3 kpl 3 kasvisliemikuutioita
1,5 rkl 1,5 timjamia
240 g 240 Koskenlaskija ruoka & dippi
suolaa maun mukaan
800 g 800 raejuustoa (200 g lisätään annoksen päälle)
Ohjeet
- Kuori maa-artisokat, porkkanat ja palsternakka. Kuutioi ne.
- Lisää juurekset ja vesi kattilaan, lisää kasvisliemikuutiot. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Jos et omista kumpaakaan, niin voit soseuttaa perunanuijalla.
- Kaada koskenlaskija keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla. Tarkista maku.
- Syö 1/4 osa keitosta ja raejuustosta (naiset 125g/ateria ja miehet 200g/ateria) tällä aterialla.