Mangojuustokakku
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
30
minutesPääsiäiseen sopii hyvin aurinkoinen mangojuustokakku. Tämä on noin 3 naisen annosta ja 2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- kakun pohja
40 g mantelijauhetta/jauhoa
1 rkl erytritolia
1/2 dl pofiberia
30 g voita
1/2 dl vettä
- äyte
200 g kevyt philadelphia tuorejuustoa tai vastaavaa
250 g rahkaa
1 dl erytritolia
3 liivatelehteä
200 g sokeroimatonta mangososetta
1 dl vettä
Ohjeet
- Sulata voi. Sekoita mantelijauhe, pofiber ja erytritoli. Lisää voi. Lisää vettä tarpeen mukaan, niin että massa kosteaa ja helposti taputeltavissa vuoan pohjalle.
- Kakku on tehty 14 cm irtopohjavuokaan. Voit tehdä sen myös piirakkavuokaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjan taikina vuoan pohjalle tasaiseksi. Laita pohja jääkaappiin lepäämään.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja erytritoli. Kiehauta 1 dl vettä ja ota kattila pois liedeltä. Lisää kuumaan veteen lionneet liivatelehdet. Sekoita joukkoon mangosose.
- Valuta ohuena nauhana mangosose muun täytteen joukkoon. Sekoita rivakasti.
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja jätä jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
- Irroittele kakku varovasti vuoasta ja nosta lautaselle. Koristele mangosuikaleilla, mantelilastuilla ja pistaasirouheella.