Aprikoosi-kurkkusalaatti juustovaahdolla
3
annosta25
minutesTämän salaatin salaisuus on hapokas fetavaahto, joka levitetään muiden ainesten alle. Makeat aprikoosit marinoituvat maukkaiksi kurkkujen ja punasipulin kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g aprikooseja
1/2 kurkku
1 punasipuli
1 ruukku basilikaa
60 g rucolaa
- Kastike naisen annos
30 g öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
- juustovaahto naisen annos
200 g salaattijuustoa rasvaa max. 7% (fetan tyyppinen juusto)
150 g rahkajogurttia
100 g turkkilaista jogurttia
- miehen annos
400 g aprikooseja
1 kurkku
1 punasipuli
1 ruukku basilikaa
100 g rucolaa
- Kastike miehen annos
45 g öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
- juustovaahto miehen annos
300 g salaattijuustoa rasvaa max. 7% (fetan tyyppinen juusto)
250 g rahkajogurttia
150 g turkkilaista jogurttia
ohjeet
- Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin.
- Murenna juusto kulhoon. Vatkaa juusto ja jogurtit sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Levitä juustovaahto tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle huuhdeltu rucola ja aprikoosisalaatti.