
Gruusialainen kaalilaatikko
4
Annosta1
hourGruusialaisessa kaalilaatikossa maistuu tomaatti ja mausteet, ihanaa hapokkuutta tuo suolakurkku, pehmeyttä taas antaa ranskankerma.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 kg 1 valkokaalia
n. 2 dl vettä
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
400 g 400 jauhelihaa (10 %) tai 160 g soijarouhetta
1 1/2 dl 1 1/2 suolakurkkua kuutioina (makeuttamaton esim. venäläinen suolakurkku)
200 g 200 Kevyt crème fraîchea (Esim. Arki crème fraîche 12 %)
5 5 rkl tomaattipyrettä
2 2 tl provencale yrttiseosta
1 1 tl suolaa
1 1/2 1 1/2 tl paprikajauhetta
1/2 1/2 tl mustapippuria
- päälle naisen annos
80 g 80 juustoraastetta
- miehen annos
1 1/2 kg 1 1/2 valkokaalia
n. 2 dl vettä
1 1/2 1 1/2 sipulia
3 3 valkosipulinkynttä
600 g 600 jauhelihaa (10 %) tai 320 g soijarouhetta
2 dl 2 suolakurkkua kuutioina (makeuttamaton esim. venäläinen suolakurkku)
400 g 400 Kevyt crème fraîchea (Esim. Arki crème fraîche 12 %)
7 7 rkl tomaattipyrettä
3 3 tl provencale yrttiseosta
1 1/2 1 1/2 tl suolaa
2 2 tl paprikajauhetta
1 1 tl mustapippuria
- päälle miehen annos
120 g 120 juustoraastetta
Ohjeet
- Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi suolakurkut.
- Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattisose sekä mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
- Syö 1/4 osa laatikosta tällä aterialla.