Jauhelihapyörykät tomaattikastikkeella
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
40
minutesPyöryköille valmistetaan ihana tomaattikastike, lisukkeena toimii hyvin kesäkurpitsapasta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pyörykät naisen annos
300 g naudanjauhelihaa tai 100 g soijarouhetta ja 1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
½-1 tl mustapippuria
- Kastike naisen annos
500 g paseerattua tomaattia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)
60 g kermaa
1 tl suolaa
1 dl tuoretta timjamia silputtuna
- lisäksi naisen annos
n. 400 g kesäkurpitsaa suikaleina
- pyörykät miehen annos
450 g naudanjauhelihaa tai 140 g soijarouhetta ja 2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria
- Kastike miehen annos
500 g paseerattua tomaattia
150 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)
90 g kermaa
1 tl suolaa
1 dl tuoretta timjamia silputtuna
- lisäksi naisen annos
n. 600 g kesäkurpitsaa suikaleina
Ohjeet
- Sekoita keskenään jauheliha tai liotettu soijarouhe sekä kananmunat ja mausteet. Pyörittele jauhelihasta pieniä lihapullia ja paista uunissa 215 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsynyt.
- Suikaloi tai pyöritä spiraalileikkurilla tai kuorimaveitsellä kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi tai nauhaksi. Valmista kesäkurpitsa paistamalla pannulla niin, että se hieman pehmenee. Siirrä sivuun odottamaan.
- Yhdistä pannulla kastikkeen ainekset ja lisää joukkoon lihapullat.
- Syö 1/3 pyöryköistä kastikkeella ja kesäkurpitsapastasta tällä aterialla.